logo

Anti-insect

Hoe werkt het?
Producten met “anti-insect” werking zijn geïmpregneerd met HHL Vital Protection Technology. Dat is een revolutionair en langdurig anti-insectmiddel dat door zijn geur (die door de mens niet wordt waargenomen) landingen van insecten aanzienlijk reduceert (tot 90%). Doordat er minder insecten op je landen, heb je veel minder kans op pijnlijke en jeukende insectenbeten of steken. Daarmee reduceer je ook het risico op ziektes die b.v. door teek of mug worden overgedragen (Lyme, Malaria, Dengue etc.). Het impregneermiddel is milieuvriendelijk, het heeft geen voelbaar effect op het materiaal en beïnvloedt het ademend vermogen van je kleding niet. Het werkt zelfs nog na vele wasbeurten en biedt daarmee een ideale, langdurige bescherming (vanaf minimaal 40 wasbeurten begint de werking langzaam af te nemen).

Welke voordelen biedt het mij?

Anti-Insect
Producten uit de anti-insect kleding collectie bieden een uitstekende bescherming tegen een groot aantal insecten, zoals: muggen, teken, vliegen, dazen, wespen, luizen, vlooien, spinnen en mieren. Door de impregnatie van de kleding komen er minder insecten op je af en verklein je het risico op insectenbeten of steken en daarmee verminder je ook het risico op ziektes die via insecten worden overgedragen.

Anti-Micro
Producten die met HHL Vital Protection geïmpregneerd zijn, bieden ook bescherming tegen de groei van verschillende micro-organismen die geuren (o.a. transpiratie), vlekken, slijtage en verkleuring veroorzaken. Je kledingstuk gaat daardoor langer mee en het blijft ook langer fris. In sommige gevallen kunnen micro-organismen ook de oorzaak zijn van allergieën en astma en ook daar ben je door de impregneerlaag dus beter tegen beschermd.

UPF 50+ 
Producten uit de anti-insect collectie hebben ook allemaal de zonbescherming UPF50+: dat betekent dat slechts 1/50e van de Uv-straling door de stof de huid bereikt. 99% van de Uv-straling komt dus niet door de stof heen. Dat is de hoogst  mogelijke beschermende factor tegen UV straling. Je bent beschermt zowel tegen UVA stralen (kunnen een snellere veroudering van de huid veroorzaken) als ook tegen UVB stralen (kunnen zonnebrand veroorzaken en de kans op het ontstaan van melanomen (huidkanker) verhogen).